SAJTÓKÖZLEMÉNY – FETA ÁLTAL MEGVALÓSÍTANDÓ SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAMSOROZATRÓL

SAJTÓKÖZLEMÉNY

feta_logo_200a Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) által megvalósítandó, hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatról

Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával hulladékképződést megelőző szemléletformáló programsorozatot valósít meg 6 településen Békés- és Jász-Nagykun-Szolnok megyében december hónapban.

A Fenntartható Térségért Alapítvány legfontosabb céljai közé tartozik a fenntartható fejlődési folyamatok kialakításának és tanulhatóságának megteremtése, segítése, valamint gyakorlati bemutatásuk a mindennapi élet különböző területein. Küldetésünk fontos pillére, hogy a fenntarthatóság megismertetését minél fiatalabb korban kezdjük el. Tapasztalataink szerint, minél hamarabb gyermekeink életének részévé válik környezetük védelme, a fenntarthatóság kiépítése és megőrzése, illetve rajtuk keresztül is minél több felnőtthöz jut el a gondolataink és céljaink lényege, annál hamarabb kialakul a tudatos gondolkodás.

Ennek megfelelően általános iskolásokat és óvodásokat megcélozva 6 intézményben kerül megvalósításra egy-egy napos program, melynek során tanóránként 2-2 osztály vesz részt interaktív kiállítson, helyi termék kóstoláson és előadáson, így összességében a 6 településen több mint 1200 gyermeket kívánunk elérni.

A programot befogadó intézményeknek a környezeti nevelés és szemléletformálás további folytatását ösztönzendő átadásra kerülnek ajándékok is: komposztáló ládák, öko kukák, palackprések, témával kapcsolatos kiadványok.

A programsorozat helyszínei és időpontjai:

2015.12.07. hétfő,          Békés, Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola

2015.12.08. kedd,      Kondoros, Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti iskola, Kollégium

2015.12.09. szerda,    Mezőberény, Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

2015. 12.10. csütörtök,     Kunszentmárton, Szent Anna Katolikus Óvoda

2015.12.14. hétfő,             Csépa, Tiszakürti körzeti Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény

2015.12.15. kedd,             Cserkeszőlő, Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola

Gyebnár Péter
elnök