Éléstár

A NAGYKUNSÁGI ÍZHÁZ ÉLÉSTÁRA

A Nagykunság egyéni arculatú táplálkozási kultúrával rendelkezik. A területen élők főleg állattartásból (szarvasmarha, juh) és gabona termesztésből éltek, így a nagykunsági identitás egyik meghatározója  a hús és a tésztaételek, valamint a pékáruk fogyasztásának dominanciájában nyilvánultak meg. A magyaros ételek (gulyások, pörköltek, különböző pásztor és disznótoros ételek stb.) valamennyi változatát folyamatosan készítették és készítik ma is a tájegységben.

Az Éléstár rovatunkban minden héten bemutatjuk egy-egy régi, elfeledett étel készítését. Hitvallásunk, hogy összehangolt munkánk eredményeként nőjön az eredeti hazai ízek méltósága, szélesedjen a fiatalok látóköre és tudatos gondolkodásuk.

Honlapunk ÉLÉSTÁR felületére hétről-hétre töltjük fel az étel leírásokat. Legyen Ön is partnerünk, ossza meg velünk nagymamája régi receptjeit, fényképeit.

A Nagykunság értékeinek megőrzése érdekében kérjük like-olja és ossza meg híreinket. Tegyünk együtt a közös hagyományainkért!