MNVH JNSZ-megye - Hírlevél

Hírlevél” cikk lett belőlünk

A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárságának szakmai irányítása alatt működik a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat. Egyik fő feladata a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba szervezése, így az érintett kormányzati, önkormányzati és civil közreműködő, gazdálkodó és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, információs és együttműködési hálózatba szervezése, tevékenységének összehangolása, jó gyakorlatok bemutatása. Megyei szintű modellként jelenik meg Ízházunk a szervezet mintaprojektjei között.

Film készült rólunk – “Hagyomány-helyi érték-hálózat” az Alföld közepén

Az integrált vidékfejlesztési politika fókuszában a családi gazdaságok fejlesztése, a monokultúrás tömegtermelés helyett a minőségi, mozaikos, a környezet- és tájgazdálkodási szempontokat szem előtt tartó mezőgazdaság előnyben részesítése áll. A stratégiához igazodva a Nagykunság térség versenyképességének, közösségformálásának javítása érdekében létrehozták a lokális, tradicionális ízekre és formavilágra épülő kézműves íz- és termékházat Mezőtúron.

Helyi Termelői Vásár Szolnokon

Helyi Termelői Vásár Szolnokon

Barhács Róbert szakács szereti a vendégek érzékszerveit ínycsiklandó falatokkal kényeztetni. Így történt ez június 12-én vasárnap is a helyi termelői vásáron. Mészáros János a megyei Néplap fotósát is elvarázsolta a kellemesen lebegő illatfelhő, így lencsevégre kapta szakácsunkat és segítőjét.