A helyi termékek a megyék „kincsei”

A helyi termékek a megyék „kincsei”

Dr. Bene Ildikó Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztési miniszteri biztos országgyűlési képviselő fővédnöksége alatt zajlott Mezőtúron a Polgármesteri Hivatal Dísztermében a 2017. április 26-án rendezett Vidékfejlesztési Fórum, melynek fő témaköre a helyi termékek jelentősége volt.

A mezőtúri Daloló Pacsirták és a Méhecske gyermek citera zenekar fellépését követően Herczeg Zsolt Mezőtúr Város polgármestere és Kovács Sándor a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke méltatták a Nagykunság sokszínűségét, gazdagságát.

Dr. Mezei Dávid a Miniszterelnökség Agrár-Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára előadásában bemutatta a Vidékfejlesztési Program célját, fontosabb ismérveit. Szakáli István Loránd a Földművelésügyi Minisztérium Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára a Hungarikumok és a Tanyafejlesztési Program helyi gazdaságfejlesztésben betöltött szerepét taglalta. Ifj. Hubai Imre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke előadásában kiemelte, hogy a vidékfejlesztésre komplexen kell tekinteni, nem szabad területekre tagolni. Része a közösségfejlesztés, a gazdaságépítés, a turizmus, a szociális kérdések.

Pallóné Dr. Kisérdi Imola a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Osztály osztályvezetője, a HÍR Bíráló Bizottság elnöke Jász-Nagykun-Szolnok megyei jó példák bemutatásával világított rá az eredetvédelem és a védjegyek jelentőségére. Molnár Lajos Milán az Aba-Novák Agóra ügyvezető igazgatója „A ” jóízű” kapcsolatok ereje. A szolnoki Agóra Helyi Termék Vásár bemutatása.” címmel prezentálta a megye székhelyen havonta megrendezett helyi termelő vásár jelentőségét. Dr. Barancsi Ágnes a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi felelőse a szakmai nap zárásaként bemutatta a Nagykunsági Ízek és Termékek védjegy és minőségbiztosítási rendszert.

A rendezvényt helyi termelő vásár kísérte. A program megvalósítására „A Nagykunság kézműves hálózatának kiépítése, értékteremtő minőségbiztosítási és védjegy rendszer bevezetése” című tanyafejlesztési pályázat nyújtott lehetőséget.

Letölthető előadások:

Rövid összefoglaló (T1 Televízió A Kistérség Televíziója):

Képgaléria:

2017. 04. 26. Vidékfejlesztési Fórum - Mezőtúr
« 1 A 24 »