ELŐSZÖR NYERT ARANYAT ÉS EZÜSTÖT MAGYAR SÖR CSEH SÖRVERSENYEN

Először nyert aranyat é ezüstöt a magyar sör cseh sörversenyen

Ezüstérmet nyert a Szent András Sörfőzde Meggyes Söre és aranyat Bimbó Tamás által jegyzett KESER füstölt söre, a Szalonka a csehországi World Beer Idol nemzetközi sörversenyen. A Meggyes és a Szalonka olyan versenytársak között érdemelte ki az elismerést, mint a cseh Primator és a Svijany, a belga Delirium Tremens és Duvel vagy a német Schwartzbräu.

A csehországi megmérettetés zsűrije a világ minden pontjáról érkező neves sörkritikusokból, független sörfőzőmesterekből, újságírókból és szakmai oktatókból állt össze. A verseny történetében először fordult elő, hogy magyar sört arany- és ezüstéremmel jutalmaztak. Ráadásul a nemzetközi sörszcénából 2017-ben a bírák egyetlen gyümölcsös sört választottak be a legjobbak közé: a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét.

A World Beer Idol nemzetközi sörversenyt második alkalommal rendezték meg a csehországi Slany-ban. A megmérettetésre ale, lager, stout&porter, búzasör, sour beer, gyümölcsös, fűszeres, illetve füstölt sörök kategóriában nevezhettek a résztvevők a világ bármely részéről. Az idei díjazottak többek között ukrán, spanyol, cseh, izlandi, német, olasz, szlovén és kanadai sörfőzdék közül kerültek ki. A neves nemzetközi mezőnyben összesen két magyar sör szerzett érmet: a Szent András Sörfőzde ezüstérme mellett a KESER karakteres füstölt söre, a Szalonka aranyérmet szerzett. A versenyen induló többszáz versenydarab között összesen 7 arany, 11 ezüst és 19 bronz díjat osztott ki a zsűri. Az egyedüli “gyémántot” azaz magát a World Beer Idol-t a spanyol Arraica sörfőzde russian imperial stout-ja nyerte.