Hollókő –és megannyi helyi értéke

„ Az Élő Falu”-Nógrád megye

Tudta, hogy a 380 lelket számláló településünk 1987 óta az UNESCO világörökség része? ….hogy Hazánkból elsőként került fel ez a gyönyörű kis „zsákfalu” a világ legértékesebb kincsei közé? …hogy az első falu volt az egész világon, mely kiérdemelte ezt a címet? Az Ófalu részén 67 védett „mesebeli” házacska található, sok kis kedves kézműves műhellyel, egyéb kedvességgel: fazekas, kosaras, kalapácsos, fakanalas, szatócsbolt, Gazduram sajtboltja, palóc baba múzeum, képesház, nyomdaműhely, postamúzeum, stb.. Lenyűgöző ez emberek kedvessége, a lankák között áramló energia, a csoda házikók, a békesség… Szép Hazánk szép kis falucskája!

Példaértékű a helyi közösség összefogása, a közös gondolkodás, az egyirányba haladás gondolata. Úgy őrzi hagyományait, tartását, méltóságát, hogy közben nem „olyan, mintha”, hanem „AZ”. HOLLÓKŐ. Amit a nagyvilágban is ismernek.

Tudja, hogy Mezőtúr a KERÁMIA FŐVÁROSA? Tudja, hogy a mezőtúri kerámiai a Szellemi Kulturális Örökségünk része? Tudja, micsoda kincseink, értekeink vannak?

Tudja, hogy a településünk helyi gazdaságát, többek között turisztikai vonzását egy erős összefogással, akarással tudatosan meg tudnánk erősíteni? Mi tudjuk és ezt az irány szeretnénk képviselni. Legyen példaértékű Hollókő jó gyakorlata is. Összefogással, kemény, alázatos, kitartó munkával sikerülhet csak elérni céljainkat. Kérjük, olvassa híreinket, leírásainkat…óvjuk, védjük HELYI ÉRTÉKEINKET ( Nálunk Miska kancsó, Hollókőn a furulyázó juhász ).