Kezdődnek a turisztikai fejlesztések JNSZ megyében

Kezdődnek a turisztikai fejlesztések JNSZ megyében

Újabb jelentős turisztikai célú fejlesztési ciklus előtt áll Jász-Nagykun-Szolnok megye és a megyeszékhely egyaránt. 2017-ben minden idők legjobb turisztikai évét könyvelhette megyénk, 215 ezer vendég több mint 591 ezer vendégéjszakát töltött el a megye kereskedelmi szálláshelyein. Idegenforgalmi szempontból térségünk legfontosabb települései: Cserkeszőlő, Berekfürdő, Szolnok és Tiszafüred majd Martfű, Túrkeve, Kisújszállás, Jászszentandrás, Jászapáti és Jászberény. 

A következő években a megyét érintő turisztikai fejlesztések összesen 17, 3 milliárd forint támogatással valósulnak meg, ehhez jönnek még a kiemelt térségi projektek. Úgymint: Szolnokon a tiszaligeti fürdő építés, a várkerület rekonstrukciója, a tiszai kikötő és kapcsolódó létesítmények kiépítése. Továbbá: megépül a Tiszafüred és Poroszló közötti kerékpárút.
Megkezdődik az Alsó-Tisza és a Körösök vízi turizmusának kiépítése, négy évszakossá alakítják át a Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdőt. A Tisza- tónál megvalósul a szabadvízi strandok fejlesztése, a kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztése, tematikus szigetek fejlesztése, a túravitorlázáshoz kapcsolódó kikötőfejlesztések, valamint a Hortobágy- Tisza-tó élménykerékpárút kialakítása. Karcagon többek között élmény- és gasztronómiai parkot építenek. Abádszalókon és Tiszafüreden, valamint Kunszentmártonban a turisztikai infrastruktúrát fejlesztik. Létrejön a Tisza-tavi templomok, illetve a Nagykunsági templomok útja, továbbá, történelmi emlékeihez kapcsolódva megvalósul a Mezőtúri Református Látogatóközpont.