Tanyán élő lakosok a vidékfejlesztés tükrében

Tanyán élő lakosok a vidékfejlesztés tükrében

A JNSZ Megyei Esélyszociális Közalapítvány a Jászberény település közigazgatása alá tartozó Portelek külterület tanyáin élő lakosoknak térítésmentes képzést, tanácsadást indított 2017. március 06-tól, minden héten hétfőn 8:30-től a Közösség Házban.

A program céljai:

  • esélyteremtő szolgáltatásokkal és programokkal a tanyán élők esélyegyenlőségének növelése
  • a nyújtott képzések, tanácsadások által a tanyán élők olyan információkhoz juttatása, amelyek egyéb úton nehezen vagy egyáltalán nem érhetőek el számukra: szociális, egészségügyi, jogi, agrárgazdasági, környezetvédelmi területen olyan ismeretekhez jussanak, illetve olyan ismereteik bővüljenek, korszerűsödjenek, amelyek a tanyai életmódhoz szervesen illeszkednek és az önellátás, önfenntartás irányába mutatnak
  • a képzéseken, rendezvényeken nyújtott ismeretek és kapcsolatok bővüljenek.

Dr. Barancsi Ágnes JNSZ Megyei területi felelős a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázati kérdéseiről, különösképpen „ A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére. Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című, VP6-7.2.1.4-17 kódszámú pályázat ismérveiről ismertette az érdeklődőket.